Son zamanlarda yapılan promosyon anlaşmaları adından sık sık söz ettiriyor! Bankalarla maaş promosyonu ihalelerine çıkan kurumlar, çalışanları için en avantajlı teklifi sunan bankalarla anlaşma sağlıyor.

Yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla imzalanan promosyon anlaşmalarının bir nebze de olsa çalışanlara faydalı olması beklentisi, ihalelere öncülük eden kurumlar tarafından veya sendikalar tarafından sık sık ifade ediliyor.

Geçmiş yıllara oranla imzalanan promosyon miktarlarında yaşanan artış, son anlaşmaya da yansıdı. Sağlık-İŞ Konya'nın öncülük ettiği promosyon görüşmelerinde Vakıfbank ile Konya Selçuk Üniversitesi arasında promosyon anlaşması imzalandı.

Yapılan anlaşma kapsamında üniversitenin sağlık çalışanlarına 3 yıllık anlaşma için tek seferde 21 bin 600 TL ödenecek. Promosyon anlaşması haberini Sağlık-İŞ Konya şu sözlerle duyurdu:

''En yüksek teklif veren Vakıfbank ile yapılan son görüşmeler neticesinde 3 yıl için (Brüt 28.800-Ceza 7.200) her bir çalışana eşit Net 21.600 TL maaş promosyonu anlaşması imzalanmıştır.''