Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sözcü gazetesine verdiği röportajında seçimlere ilişkin görüşlerini dile getirdi. Ortaylı, kimin kazanırsa kazansın önümüzdeki dönemin uzun sürmeyeceğine inandığını ifade ederek, yakın bir gelecekte yeniden seçime gidilebileceğini söyledi. Ayrıca, oy kullanmayan 8 milyon seçmene yönelik bir çağrıda bulundu.

Ortaylı, Türkiye'nin geleceği ve gençlerin umutsuzluğu konusunda, kendi kuşağının Türkiye'nin düzgün bir şekilde ilerleyeceğine dair umutlarının olmadığını belirtti. Ancak daha genç kuşakların güzel bir Türkiye yaşayacaklarına olan umudunun kaybolmaması gerektiğini vurguladı.

Anneler gününde ne hediye alacağım diye düşünenler için benzersiz tavsiyeler! Anneler gününde ne hediye alacağım diye düşünenler için benzersiz tavsiyeler!

Seçimlerle ilgili olarak ise Ortaylı, önümüzdeki dönemin uzun sürmeyeceğine inandığını ve siyasi yapının Türkiye gibi mobil ve şeffaf bir toplumda etkili olabileceğini söyledi. Siyasetin daha etkili ve halkı temsil eden kişilerle şekillenebileceği bir döneme geçilebileceğini ifade etti. Ayrıca, Ortaylı yeniden bir seçimin gerçekleşeceğini düşündüğünü belirtti.

Ortaylı, sandığa gitmeyen 8 milyon seçmene de bir çağrı yaparak, Türkiye'yi seven ve geleceğini düşünen insanların seçimlere katılması gerektiğini ifade etti. Seçim zamanında evinde oturan bir kişinin kabul edilebilir bir vatandaş tipi olmadığını belirtti.