Marmara Denizi'nde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından, ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür önemli bir açıklama yaptı. Depremin beklenen Kuzey Anadolu Fay Hattının (KAF) kuzey kolunda olmadığını vurgulayan Görür, bu nedenle öncü deprem olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve spekülasyonlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi'nde merkez üssü Balıkesir'in 3,1 kilometre açıkları olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 4,3 kilometre olarak tespit edildi. Ancak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin büyüklüğünü 4,5 olarak açıkladı.

Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremin KAF'ın kuzey kolunda değil, aksine Erdek kuzeyinden geçen normal atım bileşeni olan güney kolunda meydana geldiğini ifade etti. Bu nedenle "öncü" demenin yanıltıcı ve spekülatif olabileceğini söyledi.