Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul Florya'da düzenlenen ‘Afete Dayanıklı Şehir 17 Ağustos Anma Programı’ panelinde önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, İstanbul'da bulunan 14 barajdan 7'sinin deprem anında tehlike yarattığını belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür barajlar ile ilgili “Depremde İstanbul’da 14 barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul'da en az 100 milyon ton atık çıkar. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım” diye uyarıda bulundu.

Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul ile ilgili deprem riskine karşı uyarılarına şöyle devam etti: “İstersek sahaya inip İstanbul'u depreme hazırlamaya başlayabiliriz. Zaten ben merak ediyorum. Niye bekliyoruz ki? Sürekli proje, proje, proje, proje, bütün raflar doldu proje. Dünyada en fazla deprem hazırlık projesi yapan Türkiye'dir eminim. Öyle İstanbul bakir bir yer değil. Yani depremle ilgili hazırlığın yapılmadığı yer değil. 1999'dan bu yana gerçekten İstanbul'da inanılmaz derecede depreme hazırlık çalışmaları yapıldı. Ama sonuç daha tam olarak İstanbul depreme hazır değil. Yapılması gerekenlerin yanında daha az. Onun için İstanbul'da sıfır çalışma diye bir şey yok.”