Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli ve Bingöl illeri için ciddi bir deprem tehdidi altında olduklarına dair önemli uyarılarda bulundu. Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Tunceli'de devam eden deprem hazırlıklarını değerlendirirken, bölgenin risk altında olduğuna dikkat çekti.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Tunceli ve Bingöl için Tedbir

Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıklıoğlu’nun depreme yönelik çalışmalarını takdir ettiğini ifade ederek, Tunceli'nin depreme tam anlamıyla hazırlanması gerektiğini belirtti. Görür, bu sürecin sadece belediye tarafından değil, kentin tüm bileşenleri ile omuz omuza yürütülmesi gerektiğini dile getirdi. Altyapı, yapı stoku, ekosistem, çevre ve ekonominin olası bir depremde ne kadar ve nasıl zarar göreceğinin araştırılması ve zarar azaltıcı çalışmalar yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yedisu Fayı'na Dikkat Çekti

Prof. Dr. Naci Görür, daha önce katıldığı bir televizyon programında Erzincan-Karlıova bölgesindeki Yedisu Fayı hakkında konuşmuş ve bu fayın 250 yılda bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu belirtmişti. Görür, Tunceli'nin bu fay hattına yakın olması nedeniyle ciddi bir tehdit altında olduğunu ve özellikle bu bölgenin deprem üretme potansiyeli olduğunu ifade etti.

Tunceli'nin Coğrafi Durumu ve Deprem Riski

Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli'nin dört taraftan aktif fay hatlarıyla çevrili olduğuna işaret ederek, bölgenin deprem riskinin yüksek olduğunu söyledi. Özellikle Yedisu Fayı'nın tekrar aktif hale gelmesi durumunda, Tunceli için ciddi bir tehlike oluşturabileceğini de belirtti.