6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden üç gün önce sosyal medya hesaplarından yaptığı uyarılarla 'Kahramanmaraş depremini üç gün önceden bilen adam' unvanını alan Prof. Dr. Naci Görür, son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer alan İstanbul depremine ilişkin korkutan detayları paylaştı.

Bölgeden ciddi şekilde endişe ettiğini belirten Görür, Marmara fayının kısa zamanda kırılabileceğini söyledi. Olası kırılmada fayın 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana getirebileceğine dikkat çeken Görür, Kahramanmaraş merkezli depremde ortaya çıkan yıkımdan çok daha büyük bir yıkım ile karşı karşıya kalınacağını söyledi.

İstanbul depreminin büyük ölçüde yaklaştığını belirten Naci Görür, İstanbul'u bir an önce hazırlamak gerektiğini bir kez daha hatırlattı:

"Marmara'da deprem üretecek olan iki tane aktif fay kolu var. Bunlardan biri Adalar kolu, yaklaşık 45 kilometre uzunluğunda. Bu tamamen kırıldığı zaman 6'lar mertebesinde deprem üretir. Bir diğeri ise Kumburgaz fay koludur. Yeşilköy açıklarında Silivri açıklarına kadar uzanır. Bu da 65 kilometre uzunluğundadır. Kırıldığı zaman minimum 7.2 üretir. İkisi birden kırılırsa 7.5, 7.6'yı bulabilir. Marmara'nın batısında Tekirdağ fayı muhtemelen 1912 Şarköy depreminde kırıldığı için orada büyük bir depremin üretileceğini düşünmüyoruz. Dolayısıyla Marmara'da depremin 7.2 ile 7.6 arasında değişeceğini düşünüyoruz" dedi. Prof. Dr. Naci Görür, Kayseri ve Sivas'ta peş peşe yaşanan depremler için ise "Kayseri, Sivas'ta depremler olursa bizim için şaşırtıcı olmaz. O bölgelerde faylarda iki deprem nedeniyle bir hareketlenme olabilir.

Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek. Halbuki yapılan çalışmalar gösteriyor ki, bu fayın güneyinde stres birikimi kuzeyinden çok daha fazla. Marmara'nın güney kısmında"