Ülke genelinde güvenliğin sağlanmasında büyük öneme sahip polis memurlarının maaşlarına zam yapılması planlanıyor. Polislerin beklediği müjdeli haber, Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte duyurulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın son açıklamalarına göre, en düşük memur maaşı 22 bin lira olarak belirlenmiştir. Bu düzenlemenin yasalaşması durumunda, polislerin en düşük maaşı da 22 bin lira olacak ve bu sayede maaşı bu rakamın altında kalan polisler ek zam alacak.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında gerçekleştirilen zamla birlikte, 8/1 derecesinde görev yapan polis memurlarının maaşı 13,747 TL seviyesine yükseltilmişti. Ancak Ocak 2023 itibarıyla yapılan hesaplamalarda en düşük polis memuru maaşı 18,235 TL olarak belirlendi. Bu durum, polislerin maaşlarında yaşanan artışın sürekli bir düzen içinde gerçekleştiğini göstermektedir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi

14 Yaşındaki Çocuğa Öldüresiye Dayak! 14 Yaşındaki Çocuğa Öldüresiye Dayak!