Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2 bin erkek ve 500 kadın öğrenci alımı için ilan yayımladı. Resmi Gazete'nin çeşitli ilanlar kısmında yayımlanan ilana göre başvurular 31 Temmuz-9 Ağustos 2023 tarihleri arasında "http://www.pa.edu.tr" adresinden e-Devlet şifresiyle yapılacak.

Öğrenciler Minibüs Sürücülerinin Saldırısına Uğradı! 3 Ay Önce Yol Kesmişlerdi Öğrenciler Minibüs Sürücülerinin Saldırısına Uğradı! 3 Ay Önce Yol Kesmişlerdi

Sınav süreci için adaylar, 10 katı kontenjana giren adaylar arasından belirlenecek ve sınav ücretini yatırmak için ücret ve hesap bilgileri "www.pa.edu.tr" internet sitesinden duyurulacak. Aday belirleme ön başvuru sonuçları açıklanmadan önce sınav başvuru ücreti ödeyen adayların ücretleri geri ödenmeyecek.

Başvuruda aranan şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve lise veya dengi okul mezunu olmak bulunmaktadır. Adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 250 bin ham taban puan ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise en az 200 bin ham taban puan ve üzeri puan alınması şartı aranacak.

Adayların, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınarak 1 Ekim 2023 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 1 Ocak 2023 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmaları gerekecek. Başvuru yapan adayların kadınların 162 santimetre, erkeklerin 167 santimetreden kısa boylu olmaması ve beden kitle indeksinin 18-27 arasında olması da aranan diğer koşullar arasında yer alıyor.

Polis Akademisi'nin 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılacak öğrenci alımı için sınav takvimi ve diğer giriş koşulları "www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edilecek.