Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO) sınavlarında usulsüzlük yaparak sınav sorularını alarak polis olan ve bu soruların dağıtılmasına aracılık eden toplam 8 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltı işlemleri, Ankara merkezli 6 ilde eş zamanlı olarak 28 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında verilen talimatlara istinaden;

Bingöl Depremi Sonrası Naci Görür'den Uyarı: "Yeri Can Sıkıcı" Bingöl Depremi Sonrası Naci Görür'den Uyarı: "Yeri Can Sıkıcı"

Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO) sınavlarında, FETÖ/PDY üyeleri tarafından yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilerek örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespiti üzerine, sınav sorularını alarak polis olan ve soruların dağıtılmasına aracılık eden toplam 8 şüphelinin, Ankara merkezli 6 ilde, 28.05.2024 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir.

Şüphelilerin yakalanmasına ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevklerine yönelik işlemlere, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY üyelerinin yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişerek örgüt mensuplarına dağıttığı tespit edildi. Bu tespitin ardından, sınav sorularını alarak polis olan ve bu soruların dağıtılmasına aracılık eden 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı işlemleri, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülüyor.