CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sert sözlerle karşılık verdi ve partisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Özel, konuşmasına 28. Dönem 4. Yasama yılının açılışının ülkeye hayırlı olmasını dileyerek başladı. 70 günlük aranın ardından Meclis’te tekrar bir araya gelindiğini, ancak demokrasi, adalet ve ekonomik krizde herhangi bir iyileşme görülmediğini söyledi.

Yaz boyunca Anadolu’nun tamamında çalışma yürüttüklerini belirten Özel, 81 ilde vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ve talepleri yerinde gördüklerini ifade etti. Partilerinin hedefe konulan saldırılar karşısında birlik olduğunu, sokaklarda ve meydanlarda halkla buluştuklarını vurguladı.

Muhalefetin eylemlerini ve saha çalışmasını anlatırken iktidarı eleştiren Özel, bazı siyaset çevrelerinin dışarıda desteğe bel bağladıklarını ve bunun için tavizler verildiğini savundu. Meclis işleyişine ilişkin, yasama organını gerektiğinde çalıştırıp gereksiz gördüğünde devre dışı bırakan tutumları eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis açılışında konuşma yapmasının ardından sergilenen tavrı “ikiyüzlülük” olarak nitelendiren Özel, bu nedenle o açılışa katılmadıklarını belirtti. Meclis’teki bazı davranışların milli iradeye saygısızlık şeklinde sunulmaya çalışıldığını söyledi.

Özel, partililerine yönelik “hırsız, dolandırıcı” gibi ithamlarda bulunanlara karşı sert çıktı; bu tür suçlamaların onur kırıcı olduğunu ve karşılık vereceklerini belirtti. Ayrıca muhalefet belediye başkanlarına yönelik iddialara, şantaj ve rozet törenleri üzerinden yapılan yaklaşımlara da tepki gösterdi.

Melih Gökçek’ten adliye çıkışı açıklama: ‘Televizyonlara bol bol çıkacağım’
Melih Gökçek’ten adliye çıkışı açıklama: ‘Televizyonlara bol bol çıkacağım’
İçeriği Görüntüle

Bahçeli’nin Meclis konuşmasında dile getirdiği iddiaları “kopyala-yapıştır” şeklinde nitelendiren Özel, gösterilen belgelerde adı geçenlerin CHP’li olduğuna dair açıklamaların asılsız olduğunu söyledi. Gizli tanık isimleri ve itiraf süreçleri üzerinden yürüyen suçlamaların gerçeklerle bağdaşmadığını savundu.

Özel, kamuoyunda konuşulan pek çok olay karşısında sessiz kalanların olduğuna dikkat çekti ve MHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu: bazı cinayet, azmettiricilik ve susturma iddialarına karşın tek kelime etmediklerini söyledi.

Konuşmasını, partisine ve üyelerine yönelik ithamlara karşı misliyle karşılık vereceklerini belirterek sürdürdü: “Hak etmediğimi duyarsam, hak ettiğini duyarsın” sözleriyle bundan sonra benzer ithallere izin vermeyeceklerini ima etti ve kimlerin hangi suç örgütleriyle bağlantılı olduğunu ortaya koyacaklarını kaydetti.

Özgür Özel Türkiye’nin stratejik kaynaklarına da vurgu yaparak, nadir elementlerin ülkenin geleceği açısından önem taşıdığını söyledi.

Nadir elementler Türkiye'nin geleceğidir, sattırmayalım"

Dünyada nadir toprak elementleri diye bir gerçek var artık. Bazı çalışmalar bu elementlere en çok sahip olan beşinci ülkenin Türkiye olduğunu söylüyor. Üstünde durduğumuz bu topraklarda bir talih kuşu var. Trump o kadar kanın gözyaşının arasında, Ukrayna'ya 'Nadir elementleri bana ver' diyor. Teknoloji bunlar üzerinden ilerliyor.

Gitmiş kapalı kapılar ardında, bunların pazarlığını yapmış. En çok olduğu yer Eskişehir Beylikova'daki madenleri Trump'a veriyor, karşılık olarak meşruiyet alıyor. Erdoğan kendi geleceği için bu ülkenin geleceğini satamaz. Nadir elementler Türkiye'nin geleceğidir, sattırmayalım."