CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gece yarısı kişisel Instagram hesabında dikkat çeken bir adım attı. Özel’in, saat 01.30’da CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu takipten çıktığı bildirildi.

Ali Babacan erken seçim detaylarını açıkladı: Abdullah Gül için gündem yaratacak sözler
Ali Babacan erken seçim detaylarını açıkladı: Abdullah Gül için gündem yaratacak sözler
İçeriği Görüntüle

Söz konusu gelişme, parti gündeminde kritik bir dava süreci öncesinde yaşandı. Gece saatlerinde gerçekleşen bu değişiklik, siyaset kulislerinde dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.

Dava öncesi zamanlama öne çıktı

Takip listesindeki değişiklik, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan davanın bir sonraki duruşması öncesinde meydana geldi. Davanın sıradaki duruşmasının yarın görülecek olması, sosyal medya hamlesinin zamanlamasını öne çıkardı.

Özel’in 2,4 milyon takipçili Instagram hesabında yaşanan bu hareketlilik, duruşma öncesinde dikkat çekici bulundu. Gelişme, sosyal medya üzerinden verilen siyasi mesajlar tartışmasına da yeni bir başlık ekledi.

Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu’nu takipten çıktı

Verilen bilgiye göre Özgür Özel, yalnızca Kemal Kılıçdaroğlu’nu değil, Canan Kaftancıoğlu’nu da takip listesinden çıkardı. Böylece gece yarısı yapılan değişiklik, parti içinde öne çıkan iki ismi aynı anda kapsadı.

Takipten çıkma hamlesinin ardından gelişmenin, özellikle kurultay davası öncesindeki siyasi atmosfer nedeniyle daha fazla dikkat çektiği görüldü. Olayın ardından konu, sosyal medya ve siyasi çevrelerde değerlendirmeye açıldı.

Gözler yarınki duruşmaya çevrildi

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayına ilişkin dava süreci nedeniyle gözler yarın görülecek duruşmaya çevrilmiş durumda. Bu süreçte yaşanan sosyal medya hamlesi, dava öncesi siyasi gündemin öne çıkan gelişmelerinden biri oldu.