Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı  Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çay ve simit hesabı üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Özel, Ankara'da bir simidin 10 lira, çayın 15 lira olduğunu belirterek, bu durumu "Ey Erdoğan, sen zamanında Ecevit'e söylemiştin, ben de sana soruyorum. Sende hiç utanma yok mu?" sözleriyle eleştirdi.

Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Cumhur İttifakı'nı eleştirerek, Meclis'te iki kişinin prompter kullandığını ve ikisinin de kablosunun saraydaki bir odaya çıktığını iddia etti.

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Erdoğan'ın geçmişte yaptığı çay ve simit hesabını hatırlatarak, Ankara'da bir simidin 10 lira, çayın 15 lira olduğunu belirtti.

Emeklilerin durumuna dikkat çekerek, CHP'nin geçen hafta yaptığı bir talepte, emeklilerin en düşük maaşlarının en az asgari ücret kadar olması gerektiğini belirtti.

Sarayın günlük maliyetinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Saray, bir asgari ücreti 40 saniyede tüketiyor. Bunu vatandaşımıza takdirine sunuyorum." dedi.

Deprem bölgesinde yapılacak etkinlikle ilgili bilgi vererek, "Bu depremi 8 kez imar affı çıkaran, buradan 26 milyar lira gelir elde eden, depreme dirençli kentler için bu kaynakları kullanmayan bir iktidarın döneminde yaşadık." ifadelerini kullandı.

CHP'nin belediyelerdeki başarılarına vurgu yaparak, "İstanbul'da harcanan kaynak yarıya düştü ama yapılan iş iki katına çıktı. Arada dört kat var." dedi.

Erdoğan'ın çay ve simit hesabına tepki göstererek, "Ankara'da simit 10 lira, çay 15 lira. Aile beş kişilik. Neden beş kişilik. Tayyip Bey'e inanıp üç çocuk yaptılar. 1 öğün 125 TL, üç öğün 375, 30 gün 11 bin 250 TL. En düşük emekli maaşı 10 bin TL. Eyy Erdoğan diyordu ya Ecevit'e 'Sende hiç utanma yok mu?' Eyy Erdoğan çay-simit hesabı ortada, 'Sende hiç utanma yok mu?'" şeklinde konuştu.

CHP'nin DEM Parti ile ilişkilerine değinerek, "Her partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM ile de o kadar var. Bir bardak demli çaylarını içtik, geldiler demli çayımızı içtiler. Özel'in, CHP'nin DEM ile kamera önünde ilişkisi neyse odur. Milletin derdi DEM değil zam zam zam..." dedi.