Kamuda araç saltanatına neşter: İlk etapta bin araç satılacak Kamuda araç saltanatına neşter: İlk etapta bin araç satılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Nureddin Nebati'den devralan Mehmet Şimşek, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada "rasyonel zemin" vurgusu yapmıştır. Şimşek, hükümetin temel hedefinin toplumsal refahı artırmak olduğunu belirtmiş ve bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk ilkelerinin temel olacağını ifade etti.

Konuşmasında Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmesinin başka bir seçeneği olmadığını vurgulayan Şimşek, kurala dayalı ve öngörülebilir bir Türkiye ekonomisinin özlenen refaha ulaşmada anahtar olduğunu belirtti.

Bu gelişmeler üzerine Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Mehmet Şimşek'in devir teslim törenindeki açıklamalarını Twitter hesabından paylaşarak, "Bu cümlelerin aynısını 10 yıl önceden beri sürekli söyledim. Saldırmayan trol, yapılmayan algı kalmadı" şeklinde yorum yapmıştır. Demirtaş, paylaşımında "Dönüldü dolaşıldı yine aynı yere gelindi" ifadesini kullanarak, uzun süredir söylediği görüşlerin benzer bir şekilde dile getirildiğini belirtmiştir. Ayrıca, umarım rasyonel politikaların özgürce uygulanması temennisinde bulundu.