Ankara’da Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın çağrısı ile  Milli Eğitim Bakanlığı’na yürümek için 30 Ağustos’ta bir araya gelen  özel sektörde çalışan öğretmenler polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Öğretmenlerin biber gazı ve cop ile müdahaleye uğraması büyük tepki gördü.

Özel sektörde çalışan öğretmenler bir kez daha seslerini duyurmak için  KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumunun gün İstanbul’da Galata Köprüsü’ne pankart astı.

ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİ NE İSTİYOR?
Sendika.org’un haberine göre; özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin ücretlerine taban maaş düzenlemesi 2014’te patronlarının bastırmasıyla iptal edildi. İptal edilen düzenlemeye göre özel eğitim ve öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere kamuda çalışan denklerinden daha az ücret verilemez.

Bu düzenlemenin iptalinin ardından pek çok özel eğitim ve öğretim kurumunda öğretmenler asgari ücret seviyesinde ve hatta daha düşük maaşlarla çalıştırılmaya başlandı. Asgari ücret altında çalıştırılma gibi yasadışı uygulamalar Milli Eğitim Müdürlüklerine şikayet edilse dahi yeterli denetim ve caydırıcı yaptırım olmadığı için öğretmenler bu kölelik koşullarında çalışmaya mahkum edildi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) geçtiğimiz sene kuruldu. Sendika, öğretmenlerin en yakıcı sorunlarından olan bu konuya dair bir kampanyayla yola çıktı.