CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yedili Masa adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimden mağlup ayrılması üzerine yapılan istifa çağrılarına yanıt verdi. Özel, parti içinde Kılıçdaroğlu'nun istifasına yönelik bir çağrı olmadığını söyledi ve sosyal medyada "Koltuğu bırak" diyen seçmenlerin trol olduğunu iddia etti. "Alınan sonuç genel başkanımıza istifa çağrısı yapılacak bir sonuç değil" şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 44.88 oy alarak ikinci tura kalmış ve yüzde 47.82 oy alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmişti. Sonuçların ardından muhalif kesimden Kılıçdaroğlu'na istifa çağrıları yapıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fox TV'deki bir yayında Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, Kılıçdaroğlu'nun mağlubiyetinin sebebinin kendilerine yapılan haksızlık olduğunu savundu ve "Oy sandığa girdikten sonra değil, girmeden çalındı" iddiasında bulundu.

Özel, CHP MYK toplantısına atıfta bulunarak parti içinde önemli değişiklikler olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrılarının parti içinde duyulmadığını belirten Özel, sosyal medyada ise bu çağrıların yer aldığını ifade etti. Ancak sosyal medyada Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapanların AKP'li veya Cumhur İttifakı trolleri olduğunu vurguladı.

Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarıyla birlikte, parti içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasına yönelik bir talebin olmadığı ortaya çıktı. Alınan seçim sonucunun genel başkana istifa çağrısı yapılacak bir sonuç olmadığını ifade etti.