Volkswagen Grubu'na ait zengin markalar olarak bilinen Porsche, Bentley ve Audi'nin ABD'ye ithalatına ara verildi ve bazı araçlara gümrükten kaldırıldı.

İslam Memiş'ten uyarı: Dolar ve altında sert dalga geliyor İslam Memiş'ten uyarı: Dolar ve altında sert dalga geliyor

Otomobillerde, Çin'in Sincan bölgesinde zorla çalışmasına rağmen üretimi yapılan bir parçadan dolayı ABD ithalatına ara verdi.

Porsche, Bentley ve Audi gibi markalar tarafından üretimi sağlanan binlerce ithal lüks otomobil, bu araçlardaki bir parçanın Çin'de zorla çalıştırılarak üretilen malların ithalatına karşı yasalara aykırı davrandığının belirlenmesinin ardından ABD makamları tarafından alıkonuldu.

Financial Times'da yer alan bilgilere göre, yasaklı parçaların değişimi yapılırken birkaç bin Audi, yaklaşık 1.000 Porsche lüks otomobil ve birkaç yüz Bentley'e el konuldu.

Konu hakkında bilgi sahibi olan iki kişiden gelen açıklamalarda VW, dolaylı bir tedarikçiden gelen parçanın menşeinden haberi yoktu ancak tedarikçisi parçanın Batı Çin'den geldiğini söyler söylemez ABD'li yöneticileri uyarıldı.

Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası (UFLPA) olarak ifade edilen bir ABD yasası, Çin'in batısındaki Sincan bölgesinden ithali gerçekleşen malları, bu malların zorla çalıştırılarak üretildiği iddialarıyla yasaklandığı belirtildi.