ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi), DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Merakla beklenen DGS sonuçları, 11 Ağustos 2023 Cuma günü erişime açılacak.

DGS sonuçları, iki yıllık programdan dört yıllık programa geçiş yapmayı hedefleyen adaylar tarafından sabırsızlıkla bekleniyordu. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar, sayısal ve sözel netlerini öğrenecek ve tercihlerini yapacaklar. Ayrıca, hedefledikleri lisans bölümlerine yerleşmek için gerekli olan ağırlıklı önlisans başarı puanı, sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanları da belli olacak.

DGS sonuçlarını öğrenmek için adaylar, ÖSYM'nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresini ziyaret edebilecekler. T.C. Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi ile sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi