Oruç Baba İnan, Türkiye'nin 2000 yılındaki ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı) birincisi olarak tanınmışdı. 19 yaşında birincilik elde ettiği haberini, ahır inşaatında çalışırken almıştı. Bu olay Türkiye'de geniş yankı uyandırmış ve medyanın dikkatini çekmişti. Gazeteler, "Haberi harman yaparken aldı", "Köylü Şampiyon", "ÖSS Şampiyonu tarladan çıktı" gibi başlıklarla İnan'ın başarısını duyurmuştu.


649434ec18c77329345793fc

Oruç Baba İnan, 2000 yılındaki ÖSS birinciliğiyle üniversiteye girişte büyük bir başarı elde etmişti. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden dereceyle mezun oldu. İş hayatında Yıldız Holding'de pazarlama birimi ve üst düzey pozisyonlarda görev aldı. Konya Şeker Torku'nun Genel Müdürlüğü ve Turkcell Tüketici Teknolojileri Direktörlüğü gibi başarılı kariyer adımları attı. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevinde kamu sektöründe deneyim kazandı.

649434f718c77329345793fe

Kurban kesiminde kurallara uymayanlara ceza kesilecek! Kurban kesiminde kurallara uymayanlara ceza kesilecek!

Son atama kararnamesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

ORUÇ BABA İNAN KİMDİR?

2000 yılındaki üniversiteye giriş sınavlarında birinci olarak Türkiye’ye adını duyuran Oruç Baba İnan da, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü dereceyle tamamladı. Üniversite eğitiminin arından Yıldız Holding’te pazarlama biriminin ardından üst düzey görevler üstlendi. Özel sektör kariyerinde Konya Şeker Torku’nun Genel Müdürlüğü ve Turkcell Tüketici Teknolojileri Direktörlüğü görevlerinde başarılar elde eden İnan, kamuda da Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevinde deneyim kazandı. İnan, 2020 yılından bu yana Kastamonu Entegre A.Ş.’de CEO Yardımcısı olarak görevini yürütürken, son kararname ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine atandı.