Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, birinci dereceye yükselen tüm memurların ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması gerektiğini vurguladı. Kahveci, geçen yıl hükümetin bu konuda söz vermesine rağmen henüz bir adım atılmadığını belirtti.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Kamu çalışanlarının beklentilerinin mutlaka karşılanması gerektiğini vurgulayan Kahveci, bu konunun seçim gündemiyle arka plana atılmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, 2023 yılında başlayan ve 2024'te artan ilave ek ödemenin emeklilere yansıtılmamasının büyük bir mağduriyet oluşturduğunu dile getirdi.

Kahveci ayrıca, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin durumunu da ele aldı. Bu personelin yer değiştirme hakkının kısıtlı olduğunu ve en düşük ücretli kesimi oluşturduğunu belirterek, bu kesimin mağduriyetinin giderilmesi için genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmeleri gerektiğini savundu.

Ekonomik gelişmelerin kamu çalışanları üzerindeki etkilerinin bertaraf edilmesi adına atılacak en önemli adımın ek gösterge konusunun çözülmesi olduğunu vurgulayan Kahveci, bu taleplerin hayata geçirilmesi için Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, emekli maaşlarının belirlenmesinde önemli bir faktör olan ek göstergenin yükseltilmesinin memur emeklilerini doğrudan etkilediğini ve bu nedenle bu konunun acil bir şekilde çözülmesi gerektiğini vurguladı.