Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz günlerde Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yönelik yaptığı açıklama hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak olan yeni sürecin önemine vurgu yaparak, bu sürecin şeffaf, paylaşımcı ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde şekillenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türk Eğitim Sen'in daha önce gerçekleştirdiği çalıştaylar ve yapılan diğer girişimlerle öğretmenlerin ihtiyaçları doğrultusunda nasıl bir kanuni düzenleme yapılması gerektiğini ortaya koyduklarını ifade etti.

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'

Genel Başkan Geylan, açıklamasında şunları kaydetti: “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Öğretmen arkadaşlarımızın problemleri, itibarı ve çalışma koşulları açısından da yeterli olduğuna inanmıyorum. İyi bir düzenleme ama eksik’ demiş. Aynen katılıyorum! MEB’den beklentimiz, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yeni süreci, kapalı kapılar arkasında “Ben bilirim” anlayışına saplanmadan, öğretmenlerimiz ve eğitimin paydaşlarıyla şeffaf ve paylaşımcı bir istişare yöntemiyle yürütmesidir.”

Türk Eğitim Sen olarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi sürecinde her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirten Geylan, sürecin öğretmenlerin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde zenginleştirilmesi gerektiğini vurguladı.