Dizi, İsrail yapımı olan Shtisel dizisinden tam anlamıyla Türk adaptasyonudur. Shtisel, 2013 yılında İsrail'de yayınlanmaya başlamış ve 3 sezon boyunca 33 bölüm sürmüştür. Ancak, Shtisel orijinalinde Yahudi dizisi olduğu için orada Yahudilerin dini inanışları öne çıkıyor. Ömer dizisi ise müslüman bir ailenin çevresel baskılar altında kendinden yaşça büyük bir kadına aşık olması konusunu ele alıyor. Ömer'de, Shtisel'deki gibi konu ve birçok sahne neredeyse birebir aynı olmasına rağmen, dizi tamamen farklı bir senaryoya sahip.

Shtisel 3 sezon ve 33 bölüm olarak devam eden bir dizi iken, Ömer henüz birinci sezonunda ancak seyircinin ilgisi göz önüne alındığında, dizi daha rahat 3 sezon görebilir. Dizinin başarısında genç yetenek Selahattin Paşalı ve her bölümde farkını ortaya koyan Gökçe Bahadır'ın performansları da etkili. Ayrıca, Ömer dizisi büyük bir özveriyle hazırlanmış bir yapım. İstanbul'un farklı noktalarında çekilen dizi, camii sahneleri için Üsküdar'daki Büyük Selimiye Camii ve Valide Atik Camii'ni kullanıyor.

OYUNCU KADROSU

Ömer dizisinin oyuncu kadrosu oldukça geniş ve yetenekli isimlerden oluşuyor. Selahattin Paşalı, Gökçe Bahadır, Barış Falay, Merve Dizdar, Zerrin Sümer, Onur Bilge, Serpil Gül, Gülçin Kültür Şahin, Muharrem Türkseven, Gamze Karaduman, Çağla Naz Kargı, Metehan Parıltı ve Melike Güner, dizinin başarısına katkı sağlayan isimler arasında yer alıyorlar.

Ömer dizisi, İstanbul'da çekiliyor ve camii sahneleri Üsküdar'da bulunan Büyük Selimiye Camii ve Valide Atik Camii'nde çekiliyor. Beşiktaş ve Galata gibi İstanbul'un birçok farklı noktasında çekilen Ömer dizisi, renkli görüntüler oluşturuyor. Ömer dizisinin seti de Üsküdar'da bulunuyor ve birçok sahne burada çekiliyor.