Omicron varyantı dünyada ve ülkemizde hızla yayılmaya devam ediyor. Bugün itibarıyla vaka sayıları 40 bin sınırına dayanmış durumda. Vaka sayılarının bu kadar artması beraberinde kapanma tedbirleri ve uzaktan eğitim konusunu da beraberinde getiriyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bugün yaptığı konuşmasında uzaktan eğitim gündemimizde yok demişti. Ancak konuşmasının ardından korkutan vaka sayısı açıklandı. Hal böyle olunca gözler kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

UZAKTAN EĞİTİM OLACAK MI?

Ülkemizde üniversiteler art arda online yani uzaktan eğitime geçtiğini duyurmaya başladı. Her ne kadar MEB bu konuya henüz sıcak bakmasa da artan vaka sayıları nedeniyle uzaktan eğitim konusu halen gündemde. Daha önce de olduğu gibi bir takım kapanma önlemlerinin ardından istenilen sonuçlar alınamazsa Milli Eğitim Bakanlığının kapanmaya gitmesi bekleniyor. Şuanki durumda uzaktan eğitim MEB'in gündeminde görünmüyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısında kapanma tedbirleri ve uzaktan eğitim konusunda da açıklama yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamlarının ardından uzaktan eğitim konusunun netlik kazanması bekleniyor.

EK TEDBİRLER GELİR Mİ ?

Omicron varyantının diğer varyantlara göre görülmedik bir hızla yayılması tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit ediyor. Bu varyanta karşı henüz tam bir aşı da geliştirilmiş değil. Bilinen aşılar tam koruma ne yazık ki sağlamıyor. Sağlık Bakanlığı ise omicron varyantının yoğun bakım oranını artırmaması nedeniyle henüz bir kapanma tedbirine gerek olmadığını söylüyor.