Milli Eğitim Bakanlığı, deprem bölgesindeki öğrenciler için okulların açılış tarihini 3 Ağustos'a çekti. Deprem sonrası oluşan aksaklıkları gidermek ve öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla telafi dersleri düzenlenecek.

Telafi eğitimleri, öğrenciler için isteğe bağlı olacak ve 3 Ağustos tarihinde başlayacak. Bu tarihte yaz tatili sona erecek ve öğrenciler okullarına dönecekler. Deprem ve pandemi nedeniyle eğitimden geri kalan öğrencilere, özellikle deprem bölgesindeki illerde yaşayanlara, İngilizce ve matematik dersleri başta olmak üzere akademik anlamda destek verilecek.

Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman? Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman?

Telafi derslerine katılım zorunlu değil ve öğrencilere esneklik sağlanacak. Kendi ihtiyaçları ve tercihlerine göre derslere devam edebilecekler. Bu telafi dersleri için öğrencilerden ücret talep edilmeyecek.

Bu adımlarla, depremin etkilediği bölgelerdeki öğrencilere eğitimde destek olmayı ve aksaklıkları gidermeyi hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatilinde verilecek telafi dersleriyle öğrencilerin eğitim süreçlerine katkı sağlamayı planlıyor.