Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman? Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Okulların ne zaman açılacağı merak konusu oldu. İlkokul, ortaokul, lise seviyesindeki eğitim kurumlarının gözü kulağı  2023-2024 eğitim öğretim yılında okulların eğitim öğretime  başlayacağı tarihte. Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte yeni eğitim yılının başlamasına  artık sayılı günler kaldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı ise  2023-2024 çalışma takvimini açıkladı. Bu durumda okulların açılış tarihi ne olacak? Okullar ne zaman Açılacak? Okul öncesi, anaokulu ve 1. sınıf öğrencileri okula kaç gün erken  başlayacak? İşte yeni eğitim öğretim yılı çalışma takvimi ve okulların açılma tarihi…

Eylül ayının gelmesiyle beraber okul hazırlıkları da başladı. Yeni eğitim öğretim yılını heyecanla karşılamaya hazırlanan öğrenciler  için okulların açılış tarihi merak konusu oldu. 
MEB kaynaklarının açıklamaları doğrultusunda ise 2023-2024 çalışma takvimi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimini öğrenciler ile paylaştı. Birinci ara tatil Kasım ayında yapılacakken, ikinci yarıyıl tatili ise Ocak-Şubat ayında yapılacak.


OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine doğrultusunda 2023-2024 eğitim öğretim yılında okulların açılış tarihi 11 Eylül Pazartesi günü olarak belirlendi. 
Eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

ANAOKULLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler ise 4-8 Eylül'de oryantasyon eğitimleri görecekler. 


 ARA TATİL VE YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında  birinci dönem uygulanacak ara tatil 13 Kasım’da başlayacak ve 17 Kasım’da sona erecek. Ara tatil hafta sonu ile birleşerek 9 gün olarak yapılacak. 
İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan’da başlayacak ve 12 Nisan’da bitecek.

Sömestri olarak da bilinen yarıyıl tatili ise 22 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında yapılacak