2019 yılından bugüne dek hayatımızda olan Koronavirüs salgını son 1 yıl itibariyle kontrol altına alınmasıyla insanlarda tedbirler noktasında gevşeme olması gribal enfeksiyonların yayılmasına sebep oldu. Bazı okullar tedbirlerini artırarak maske önerisinde ve okula gelmeyin uyarısında bulundu.

İŞTE O MESAJLAR!

Okul yönetimlerinin öğrenci velilerine gönderdikleri mesajlar:

1- “Sevgili Velilerimiz, ilçe genelinde domuz gribi ve el, ayak, ağız hastalığı salgını varmış. Sınıfımızda okula gelemeyen, hasta olan çocuklarımızı kendiniz takip ediniz.Hastalık belirtilerine bakarak doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.” 

2- “Kıymetli velilerimiz, salgın hastalıklar sebebiyle hasta olan öğrencilerimizi okula göndermeyiniz. Tüm öğrencilerimizin ocak ayı sonuna kadar Maske takmalarını öneririz. İnfluenza gibi yaygın hastalıklardan korunmaları için maske takılmasını öneriyoruz.”

3- “Velilerimizin dikkatine! Son günlerde artan grip vakaları öğrencilerimizi olumsuz etkiliyor. Hastalık nedeniyle okula devam edemeyen öğrencilerimiz için derslerle ilgili her türlü önlem iletişim ağlarımız üzerinden alınmakta. Grip olan öğrencilerimizin iyileşme süreci tamamlanmadan okula gelmesi diğer öğrencilerimizi de olumsuz etkilemektedir. Konuyla ilgili siz kıymetli velilerimizin çocuklarımızın sağlığından değerli hiçbir şey olmadığı bilinci ile gereken hassasiyeti göstermesini rica ederiz.”

MASKE GERİ Mİ GELİYOR?

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yoğun Bakım İdari Sorumlusu Prof. Dr. Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Hastalanan çocukların bulaşın aktif olduğu ilk 48-72 saatlik dönemde okula gönderilmemelerini öneriyorum. Ayrıca okullar, kurumsal olarak öğrencilerine bu tip solunum yolu enfeksiyonlarının yoğun görüldüğü dönemlerde maske takmalarını önerebilir." ifadelerinde bulundu.

"TATİL ERKENE ÇEKİLSİN" TAVSİYESİ!

Okullarda yayılan grip enfeksiyonunun tedirgin ettiği öğrenci velilerinin okul yönetimlerine ve yetkililere yarıyıl tatiline giriş tarihinin erkene çekilmesini tavsiye ettiği öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmazken ilerleyen günlerde grip vakalarının artması sonrası somut adımlar atılabileceği konuşuluyor.