Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılına yönelik reformlarını sürdürüyor. Öğrenci sınıf geçme sistemi gibi önemli değişikliklerin ardından, şimdi de okul öncesi branş öğretmenlerini ilgilendiren bir gelişme yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre, okul öncesi branş öğretmenlerinin ders süreleri 10 dakika kısaltılması bekleniyor.

Bakanlık tarafından yapılan değişiklikle, okul öncesi branş öğretmenlerinin ders süreleri 50 dakikadan 40 dakikaya düşürülecek. Bu sayede, öğretmenlerin ara vermeden 300 dakika ders vermeleri yerine 240 dakika ders verme süresi olacak.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Okul öncesi branş öğretmenleri, uzun süredir yoğun çalışma saatleri konusunda taleplerde bulunuyordu. Bakanlık, bu taleplere yanıt vererek ders sürelerindeki kısaltma ile öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirme bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerle yaptığı buluşmada okul öncesi öğretmenlerine yönelik müjde verileceğini açıklamıştı. Şimdi, bu müjdenin okul öncesi branş öğretmenlerinin çalışma saatlerindeki bu değişiklikle ilgili olduğu iddia ediliyor.  

Bakalım MEB yeni yapacağı yönetmelik değişikliği ile ilgili olarak okul öncesi öğretmenlere ne gibi müjde verecek..