Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Denizli İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamaya göre, bir okul müdürünün okula hayırsever tarafından verilen nakdi yardımı hesabında tutması ve “Döviz aldım” diye ifade etmesi üzerine hakkında hazırlanan şikayet dilekçesi Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sunulduğu ifade edildi.

Eğitim Gücü Sen Denizli İl Temsilciliği tarafından Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen şikayet dilekçesinde, TOKİ Ortaokulu ve TOKİ Şehit Armağan Akman İlkokulu eski müdürünün Eylül - Ekim 2021 tarihlerinde bir hayırsever tarafından okulun ihtiyaçları için kullanılmak üzere bir sınıf öğretmeni aracılığıyla okula bir miktar yardımda bulunulduğu, bu yardımın okul aile birliği hesabına kaydının yapılmadığı ifade edildi. Yardımın bir kısmı ile fotokopi makinesi aldığını belirten müdür; geri kalanı ile “Döviz yaptığını” ifade etmiştir. Şuan da TOKİ Ortaokulu yeni binası yapıldığı için ikili eğitim gördüğü TOKİ Şehit Armağan Akman İlkokulu binasından yeni binasına taşınmıştır. Bu kapsamda yardımın geldiği iki yıllık süreçte şimdiye kadar gözle görülür hiçbir çalışma yapılmadığı öğretmenler tarafından ifade edilmektedir. Geçen hafta yazılı basın açıklamamızın ardından TOKİ Ortaokulu’nun taşınıyor olması TOKİ Şehit Armağan Akman İlkokulu öğretmenleri tarafından yapılan yardımın akıbetini sorduklarında okul müdürü “Okulun hesabına aktardım” diye ifade etmiştir. Ancak paranın Okul Aile Birliği hesabında olması gerekirken “Döviz aldım” demesi ve şahsi hesabında tutularak okul hesabına aktarılması hukukî değildir. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak sendikamız tarafından iddiaların soruşturulması için 92351660 sayılı şikâyet dilekçesi 19 Aralık 2023 tarihinde Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunulmuştur.

Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor? Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor?

Eğitim Gücü Sen olarak sürecin hukuki yönden takipçisi olacağımızı ve devletin kurumlarına güvenin zedelenmemesi için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz.