Türkiye'nin ünlü Eurovision yıldızlarından biri olan Şebnem Paker, müziğin ışıltılı dünyasını terk ederek öğretmenlik kariyerine yönelme kararı aldı. Ünlü sanatçı, Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Kırcağız Ortaokulu'na müzik öğretmeni olarak atanmasının ardından sürpriz bir kararla bu atamadan vazgeçerek Fethiye'de görev almak için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

1997 yılında Grup Etnik ile birlikte seslendirdiği "Dinle" adlı şarkısıyla Eurovision Şarkı Yarışması'nda üçüncü olan Şebnem Paker, Türkiye'ye o zamana kadar ki en büyük derecesini kazandırmıştı. Ancak sanatçı, kariyerinde yeni bir sayfa açmaya karar verdi ve öğretmenlik mesleğini yıldızlığa tercih etti.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

2004 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde müzik öğretmeni olarak görev yapan Şebnem Paker, geçtiğimiz yıllarda çeşitli okullarda müzik öğretmeni olarak görev yaparak öğrencilere eğitim verdi.

Şebnem Paker'in son olarak Milas Kırcağız Ortaokulu'na atanmasına rağmen bu atamayı kabul etmeyerek Fethiye'de görev almak istediği öğrenildi. Bu kararla ilgili olarak Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden henüz bir açıklama yapılmadı.