Kamudanhaber.com- Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı Ohal kapsamında öğretmen atamalarını mülakatla yapacak . Bu konuda uygulamaya destek verenlerin yanında karşı çıkanlarda bulunuyor . Bu kritik konuyu sitemiz ziyaretçilerinin oylarına açtık .

Milli Eğitim Bakanlığı, Ekim ayında yapacağı öğretmen atamaları için Kpss puanının yanına mülakatı ekledi . Atama yapılacak öğretmen sayısının 3 katı adayı mülakata alacak olan Bakanlık , sözlü sınavdan başarılı olanları öğretmen yapacak . 

Kamudanhaber.com sitesi olarak bu konuda ki değerlendirmemiz . 

Öğretmen atamalarında güvenlik soruşturmasının yapılması ve güvenlik soruşturmasını geçen adayların puan üstünlüğüne göre atanmasıdır . 

Her türlü teröe örgütüne destek veren öğretmen adaylarını eleyerek sadece Kpss puan üstünlüğüne göre atamalar yapılmalıdır . 

Mülakat konusu , müdürlük atamalarında tecrübe edilmiştir . 

Torpille atanan öğretmenden ne öğrencilerine nede memlekete hayır gelir. 

Gariban ve torpili olmayan , binbir zahmet ve zorlukla okumuş/okutulmuş Anadolu çocukları torpil bulamadığı için atanamazsa bu vebali kimse kaldıramaz . 

Fetö , Pkk , Dhkpc ve tüm terör örgütleriyle ilişkisi olan , bu hainlere yardım ve yataklık eden , sempati besleyenleri güvenlik soruşturması ile eleyip , diğer öğretmen adaylarını Kpss puan üstünlüğüne göre atamaları yapılmalıdır . 

Öğretmen adayları , özellikle bayan öğretmen adayları siyasilere kapıkulu edilmemelidir . 

Öğretmenlerin güvenlik soruşturmaları emniyet ve mitte yaptırılmalıdır . Emniyet ve Mitin yapmayacağı araştırmayı illerde komisyonlardaki okul müdürler ve yöneticiler nasıl yapacak ? 

Öğretmenlerin mülakatla mesleğe alınması hatadır . Bu sistem uzun soluklu olmayacaktır . Bu cümleleri tarihe not olarak düşüyoruz . 

Öğretmen atamalarında mülakat konusunu izleyicilerimizin takdirine anketle sunuyoruz .

Öğretmen Atamaları Mülakatla mı Yapılmalı? Ankete Katılmak İçin Tıklayınız