Okulların açılmasına bir hafta kala, öğretmenlerin eğitim ödeneği ücretlerini merak etmeye başladığı bir dönemdeyiz. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenlere her dönem başında eğitim hazırlık ödeneği olarak da bilinen kırtasiye yardımı yapılıyor. İlköğretim okulları, okul müdürleri, yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve uzman yardımcıları bu ödemeden faydalanıyor.

Öğretmen Kırtasiye Parası Ne Zaman Yatacak?

Geçtiğimiz yıl, öğretmen kırtasiye ödeneği 12 Eylül tarihinden itibaren hesaplara aktarılmıştı. Ancak, bu yılın ödeme takvimi henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmadı. Okulların 11 Eylül’de eğitim-öğretime başlaması planlandığı için, öğretmenlerin eğitim hazırlık ödeneğinin bu tarihten sonra hesaplara aktarılması bekleniyor.

Öğretmen Eğitim Ödeneği Zamlandı Mı?

Öğretmenlere ödenecek hazırlık ödeneği geçen yıl 1,325 TL olarak hesaplara yatırıldı. Ancak, 7. toplu sözleşme görüşmelerinde imzalanan maddeye göre eğitim hazırlık ödeneği gösterge rakamına bağlanarak %64 oranında bir artış yapılacak. Bu artışla birlikte öğretmen hazırlık ödeneğinin 2,200 TL seviyesine çıkması bekleniyor.

Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman? Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Kimler Eğitim Ödeneği Alabilir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 32. maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli ve fiilen öğretmenlik yapan kişilere (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Hazırlık ödeneğinden faydalananlar dışındaki devlet çalışanları, hizmetli, memur gibi diğer unvanlardaki kişiler bu ödenekten yararlanamazlar.