Hali hazırda 2022 yılı için memur maaşlarına yapılacak zam oranları yüzde 5 birinci dönem, yüzde 7 ise ikinci dönem olarak belirlenmiş, oluşacak enflasyon farkının da bu oranlara yansıtılacağı kararlaştırılmıştı.

PROTOKOLE EK OLARAK İYİLEŞTİRME

Geçtiğimiz günlerde Memur-Sen tarafından açıklandığı üzere; 2022 Yılı memur zammı için imzalanan protokolün zam oranları dışında, tüm bu zamlara ek olarak memur maaşlarına bir iyileştirme yapılması bekleniyor.

Öğretmenlerin Ek ders ücretlerine ise bu zam oranlarından ayrı olarak yine oluşacak enflasyon farkından korunması ve ekstra bir iyileştirme yapılması bekleniyor. Zira ek ders ücretlerine yapılacak zam direkt olarak öğretmenlerin maaşlarında belirleyici bir rol oynuyor.


                GÜNCEL EK DERS ÜCRETLERİ (2021)

ekders

2022-2023 yılı eğitim yılı ek der ücretlerinin net olarak belirlenmesi için 2021 aralık ayı enflasyon oranının da belirlenmesi gerekiyor. Bu nedenle 2022-2023 yılı için ek ders ücreti henüz açıklanmış değil. Bu konunun KamudanHaber olarak yakından takipçisi olacağız ve siz değerli okurlarımızı bilgilendireceğiz.

EK DERS NEDİR ?

Öğretmenlerin 15 saat derse girmeleri maaş karşılığıdır. 15 Saatten sonra girilen her ders için öğretmenlere ek ders ücreti ödenir. Bu tutar aylık olarak hesaplarınız ve öğretmenlere aylık olarak ödenir.