Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden Öğretmenlerin FATİH Projesindeki Ek Ders Saatleriyle İlgili Resmi Yazı yayımladı.

Resmi Yazıda;

Eğitimde FATİH Projesi'nin başlatılmasıyla birlikte, eğitim ve öğretim sürecinde teknolojinin etkin kullanımı ve öğretmenlerin donanımını artırmak adına çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çerçevede, eğitimsel e-içeriğin sağlanması ve yönetilmesi bileşeni kapsamında öğretmen görevlendirmeleri yapılmakta ve ek ders ücretleri belirlenmektedir.

Görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ödemeleri, ilgili Karar doğrultusunda yapılmaktadır. Uzaktan ve tam zamanlı olarak görev yapan öğretmenler, çalışmalarını belirli kurumlarda sürdürmekte ve ilgili mesai saatlerine uygun olarak görevlendirilmektedirler. Bu kapsamda görevlendirilen öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir.

Ayrıca, Bakanlık Merkez Teşkilatında (Ankara merkezinde yer alan binalarda) en az 1 yıl görev yapacak olan öğretmenlerin ek ders ücretleri, ilgili mevzuat çerçevesinde belirlenmektedir.

Bu yazıyla birlikte, aşağıdaki hususların dikkate alınarak ilgili bilgilendirmelerin yapılması hususunda gereğini rica ederim:

Uzaktan ve tam zamanlı olarak görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ödemelerinin ilgili Karar doğrultusunda 18 saat olarak yapılması,
18 saatten fazla yapılan ödemelerin ilgili mevzuat gereğince tahsil edilerek muhasebe/mal müdürlüğü hesaplarına aktarılması,
Ankara merkez binalarında fiilen görev yapmayan öğretmenlere ilgili karar kapsamında 36 veya 27 saat ek ders ücreti ödenemeyeceği konusunda bilgilendirme yapılması.
Konuyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve bilgilendirmelerin ilgili mercilere iletilmesini önemle rica ederim.

Saygılarımla,

2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi 2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi

Mustafa CANLI

Bakan a.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü