Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), depremin sadece 4 ilde değil 11 ilde etkilediğini belirterek, yönetmelik kapsamına alınmayan 7 ilin de 3. hizmet bölgesi olarak sayılması gerektiği düşüncesiyle Danıştay'da iptal davası açtığını duyurdu.

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, 12 Temmuz 2023 tarihli ve 32246 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliklere dikkat çekildi. Söz konusu değişiklikle, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin 01.09.2023 tarihinden itibaren üç yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesi olarak sayılacağı ifade edildi.

Ancak, 6 Şubat 2023 tarihli depremin sadece bu 4 ilde değil, 11 ilde etkisi olduğu vurgulanarak, yönetmelik kapsamına alınmayan 7 ilin de (muhtemelen depremden etkilenen diğer iller) 3. hizmet bölgesi olarak kabul edilmesi gerektiği savunuldu. Bu nedenle, Eğitim Sen tarafından Danıştay'da iptal davası açıldığı belirtildi. Öğretmenlerin deprem bölgesinde hizmet puanı verilmesini talep eden bu dava süreci, konunun yargı mercileri tarafından değerlendirilmesini sağlayacak.