Atanamayan Öğretmenler Platformu öncülüğünde bir araya gelen öğretmenler, Ankara Ulus Meydanı'nda bir protesto düzenledi. Mülakat sistemine karşı olduklarını belirten öğretmenler, 68 bin atama taleplerini yineleyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

Buluşmada öğretmenlerin dikkat çekici bir protesto yöntemi de kullanıldı. Öğretmenler, atanmak için geçirdikleri süreci temsil eden diplomalarını bir tabuta koyarak yerde duran tabuta attılar. Bu eylem, atanamayan öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntıları ve umutsuzluğu simgeliyordu. Diplomalarını tabuta atan öğretmenler, bu şekilde taleplerine ve sıkıntılarına dikkat çekmeye çalıştılar.

Ogretmenler Diplomalarini Tabuta Atti

MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Protestoya katılan binlerce öğretmen, atanma beklentileri ve mülakat sisteminin kaldırılması taleplerini en üst perdeden dile getirdi. Ayrıca, Ak Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de protestoyu destekleyen açıklamalarda bulundular.Berdibek, canlı yayında mülakatların kaldırılması gerektiğini ifade ederken, Akşener ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü tutması gerektiğini belirtti.