Üniversite eğitimi gören gençler için beklenen haber sonunda geldi. 26 yaşını doldurmamış öğrencilere özel olarak devlet tarafından sunulan bu destekte, vergisiz telefon ya da bilgisayar alımı imkanı tanınıyor. Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme sonrası geri sayım başladı ve 1 Kasım tarihi itibariyle bu fırsat hayata geçiyor.

Destek detayları ve şartlar

Alınabilecek cihazlara ilişkin devlet desteği tek seferlik olup, 5 bin 500 liraya kadar olacak. Bu destekten yararlanabilecek cihazlar 9 bin 500 lira değerine kadar olabilecek. Ancak alınan cihaz, en az 2 yıl süreyle öğrencinin elinde kalacak ve bu süre zarfında satılamayacak. Telefon için alınan hattın sadece bu cihazda kullanılması ve hatta her ay 10 GB ücretsiz internet tanımlanması da dikkat çeken detaylar arasında.

26 yaş şartı

Bu fırsattan yararlanabilmek için örgün eğitim gören ve 26 yaşından küçük olan üniversiteli öğrenci olmak gerekiyor. 

MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Nasıl alınacak?

Vergisiz telefon ya da bilgisayar alımı için öğrencilerin yetkili bayilere başvurmaları gerekiyor. Alışveriş sırasında öğrenci belgesinin sunulması bekleniyor. Ayrıca e-ticaret platformları da "vergisiz satılabilecek cihazlar" adlı bir sekme oluşturarak, bu cihazların online alışveriş imkanını sağlayacak.