23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Mart ayının ortasında yapılan resmi açıklamayla birlikte, eğitim sektöründe önemli bir adım atıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Sivas Belediyesi, farklı kademelerde eğitim gören öğrencilere nakdi destek sağlama kararı aldı. İlk ve ortaokul öğrencilerine aylık 1.000 TL, üniversite öğrencilerine ise 4.000 TL destek verilecek.

Sivas Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere 4.000 TL eğitim desteği sağlanacak. Bu destekle, öğrencilerin eğitim hayatlarına daha iyi bir başlangıç yapmaları amaçlanıyor.

Öte yandan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise ilkokul ve ortaokul öğrencilerine destek olmak adına her ay 1.000 TL ödeme yapacak. Toplamda 10.000 öğrenciye sağlanacak bu destekten faydalanmak isteyen dar gelirli ailelerin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne başvurması gerekiyor.

Bu adımın, eğitimde fırsat eşitliği ve öğrencilerin maddi açıdan desteklenmesi anlamında önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Hem ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilerin ailelerine, hem de üniversite öğrencilerine yönelik bu desteklerin, eğitim hayatlarını daha kolay ve verimli bir şekilde sürdürebilmelerine katkı sağlaması bekleniyor.