Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü , Türk ekonomisinin gelecek yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 3,7'den 2,6'ya çekerken, 2023 yılı enflasyon beklentisini ise yüzde 44,8'den 52,1'e yükseltti. Raporda, Türkiye'nin ekonomik büyüme tahmini aşağı çekilirken, enflasyon endişelerinin arttığına dikkat çekildi.

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim

OECD'nin "Eylül Ara Dönem Ekonomik Görünüm Raporu"na göre, dünya ekonomisi 2023'ün ilk yarısında beklenenden daha dirençli kaldı ancak büyüme görünümü zayıf kalmaya devam ediyor. Raporda, ABD ekonomisinin güçlü bir şekilde toparlandığı ve büyümeyi desteklediği belirtilirken, Çin ekonomisinin ise daha zayıf bir toparlanma yaşadığı ve küresel ekonomiye baskı oluşturduğu ifade edildi.

OECD, enflasyonist baskıların azalması için merkez bankalarının faiz oranlarını yüksek tutması gerektiğini vurguladı. Raporda, Türk ekonomisinin büyüme tahmininin düşürülmesinin yanı sıra enflasyon beklentisinin artırılmasının, ekonomik istikrar açısından önemli bir sorun olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının etkilerine maruz kalan Euro Bölgesi'nde büyüme tahminlerinin de aşağı çekildiği belirtildi.

OECD, ABD ekonomisi için 2023 büyüme tahminini yükseltirken, Çin ekonomisinin büyüme tahminlerini de açıkladı. Rapora göre, Çin ekonomisi bu yıl yüzde 5,1 ve gelecek yıl yüzde 4,6 büyüyecek. Diğer büyük sanayileşmiş ülkelerde ise büyüme öngörüldü.