Ocak ayında memur ve emeklilerin alacağı zam oranı, 5 aylık enflasyon verilerine göre yüzde 45 olarak kesinleşti. Ancak zam oranının ocak ayında açıklanacak olan aralık TÜFE verileriyle birlikte yüzde 50'yi aşması bekleniyor. Bu artış, yaklaşık 15 milyon 200 bin emekliyi ve 4 milyon memuru etkileyecek.

Yılın ikinci yarısına ait 5 aylık enflasyon rakamları temel alınarak belirlenen zam oranı yüzde 45 olarak netleşti. Ancak enflasyon farkı ve toplu sözleşme kapsamındaki artışlarla birlikte ocak ayındaki zam oranının yüzde 50'yi aşması öngörülüyor.

Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor? Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor?

Öngörülen yüzde 50'lik artış ile en düşük memur maaşı 33 bin liraya kadar çıkabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, en düşük emekli maaşının ise yüzde 50'lik artışla 14 bin 815 liraya varabileceğini belirtti. Bu durum, emeklilerin ve memurların maaşlarında önemli bir iyileşme sağlayacak.

Ocak ayında SSK ve Bağ-kur emeklilerine de yüzde 40'a yakın bir artış yapılması bekleniyor. Bu gelişmeler, maaşlarını bekleyen emekliler ve memurlar arasında olumlu bir beklenti yaratmış durumda.