Zaman zaman yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Fatih Altaylı hakkında  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianame gündem yarattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu başkanı ve üyelerine kullandığı ifadeler nedeniyle gazeteci Fatih Altaylı hakkında "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemi talep edildi.

CHP ve MHP Liderleri Kritik Görüşme İçin Hazırlıklarını Tamamladı! Büyük Buluşma TBMM'DE Olacak CHP ve MHP Liderleri Kritik Görüşme İçin Hazırlıklarını Tamamladı! Büyük Buluşma TBMM'DE Olacak

FATİH ALTAYLI NE DEMİŞTİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu başkanı ve 15 üyesinin mağdur olarak yer aldığı iddianamede Altaylı'nın sosyal medya hesabından 17 Şubat 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk'ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin" şeklindeki sözleri üzerine soruşturma başlatıldığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamuoyuna duyuruldu.