Gaziantep'in 7 okulunda görev yapan toplam 736 öğretmene bisiklet dağıtıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen uygulama oldukça beğeni topladı. Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, daha fazla bisiklet dağıtılması için gayret gösterdiklerini, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasında örnek ve öncü olan öğretmenlerin çok önemli bir görev üstleneceğini şu sözlerle vurguladı:

"Ulaşım master, eğitim master planlarını ve bisiklet yolları yaptık. Bisikletlerin daha fazla dağıtılması için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bilimsel olarak artık şu anda dünyanın en sağlıklı yeşil ulaşım aracı bisiklet. Bunun için kullanacağız. Örnek olan kullanacak. Öncü olan kullanacak. Öğretmenler kullanacak" 

Büyükşehir Belediyesi ve İl Müdürlüğü işbirliğindeki proje kapsamında Gaziantep'te bulunan Şehitkamil Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkan Altun ve Avukat Mehmet Altun Anadolu Lisesi, Ayvaz Burçkan Anadolu Lisesi, Şehit Cuma Akıl Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi, Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi, Şehit Adem Özen Anadolu Lisesi Gazişehir İl Öğrenci Meclisi öğretmenleri ve personellerine 736 bisiklet hediye edildi.