Geçtiğimiz yerel seçimlerde Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, AK Parti ve CHP arasında oyların eşit çıkması sonucunda seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanacağı açıklandı. Uzun süren oy sayımının ardından, ilçe sakinleri merakla bekledikleri sonuçlara ulaştılar.

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından yeni döneme geçiş için hazırlıklar başlarken, Çıldır ilçesindeki durum karmaşık bir hal aldı. Önceden üç parti arasında kıyasıya bir yarışın beklendiği ilçede, AK Parti ve CHP arasındaki rekabet dikkat çekiyordu.

KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek? KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek?

Oy sayımı sürecinde CHP'nin adayı Nurettin Aygün, az farkla önde götürürken, sandıkların tamamının açılmasıyla AK Parti adayı Kemal Yakup Azizoğlu ile Aygün'ün eşit oy aldığı görüldü. Her iki aday da yüzde 28,74 oranında oy aldı.

İlçede bulunan bin 964 seçmenden Aygün ile Azizoğlu'nun her birinin 452 oy alması nedeniyle seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanacağı kararı alındı.