Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28'inci maddesine dayanarak verilen kararın 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi. Bu tarih, noter ücretlerindeki artışın başlayacağı zamana işaret ediyor.

2023 Noter Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını içeren 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldığı duyuruldu. Bu kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, noter ücretleri de buna bağlı olarak artış gösterecek.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Bu durum, noter işlemleri için gereken ücretlerde ciddi bir yükselişe sebep olacak. Bu karar, aynı zamanda pasaport ve vize ücretlerini de doğrudan etkileyerek bu alanlarda da bir artışa neden olacak. Bu nedenle, hizmet almayı düşünen vatandaşların zam oranını ve yeni tarifeleri dikkate alarak planlamalarını yapmaları önem taşıyor.