Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün damadı Esat Palazoğlu, fon soruşturmasında şüpheli sıfatıyla yer aldı. Palazoğlu'nun mayıs ayında Pusula'nın PCS adlı kapalı fonuna yüklü miktarda para yatırdığı belirtildi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığı bilgilere göre Palazoğlu'nun yatırdığı para üç ay içinde dörtte üç oranında arttı. Palazoğlu, neden bu kazanç yöntemini tercih ettiğine ilişkin soruyu da yanıtladı.

Palazoğlu: Nefsimize yenildik diyebiliriz

Esat Palazoğlu, fondan elde edilen kazanca ilişkin dini açıdan da değerlendirmede bulundu. Tercihinin yanlış olabileceğini kabul ederken fonların sağladığı kazanca işaret etti.

Esat Palazoğlu:

"Dini anlamda çok uygundur diye iddia etmiyorum. Yanlışsa yanlışımız var, eyvallah. Ama hepimiz bunları yapıyoruz. Herkesin girdiği fonlar da bu kazancı verdi. Nefsimize yenildik diyebiliriz. Tabii böyle olsun istemezdik"

Palazoğlu, temmuz ayında fondaki parasının bir bölümünü çekti. Ağustos ayında yeniden para çekmek istediğinde ise kendisine sıkışıklık bulunduğu ve bir iki hafta beklemesi gerektiği yönünde yanıt verildi.

Dönem Aktarılan gelişme
Mayıs PCS adlı kapalı fona yüklü miktarda para yatırdı
3 aylık dönem Parasının dörtte üç oranında arttığı belirtildi
Temmuz Fondan bir miktar para çekti
Ağustos Yeni para çekme talebine bekleme yanıtı verildi
16 Eylül Ana parasının dörtte üçünü kaybettiğini söyledi

Ana parasının dörtte üçünü kaybettiğini söyledi

Palazoğlu, 16 Eylül itibarıyla ana parasının dörtte üçünü kaybettiğini ve fon nedeniyle mağdur olduğunu belirtti. Bu süreçte önceden bilgi alarak fondan çıkmadığını da savundu.

Fon soruşturması kapsamında şüpheli olarak yer alan Palazoğlu, parasını daha önce çekmiş olması halinde bu kez kendisine bilgiyi kimden aldığı yönünde sorular yöneltilebileceğini ifade etti.

Esat Palazoğlu:

"Para alsaydım içeride olurdum muhtemelen. Bu parayı 5-10 Eylül’de çeksem ne olacaktı? ‘Esat kaçtı, sen bu bilgiyi kimden aldın’ diyeceklerdi.”

Can Atilla, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne atandı
Can Atilla, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne atandı
İçeriği Görüntüle

Palazoğlu'nun açıklamalarında, fondaki parasının bir bölümünü temmuzda alabildiği, ağustos ayındaki çekim talebinin ise karşılanmadığı belirtildi. Sürecin ardından ana parasının büyük bölümünü kaybettiğini söyleyen Palazoğlu, kendisini fon mağduru olarak nitelendirdi.