NATO, İran’dan ateşlenerek Türk hava sahasına giren balistik mühimmatın etkisiz hale getirilmesinin ardından açıklamada bulundu. NATO Sözcüsü Allison Hart, ittifakın bu tür tehditlere karşı hazırlıklı olduğunu vurguladı.

“Tüm Müttefikleri Savunuruz” Mesajı

Hart, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “NATO bu tür tehditlere karşı hazırlıklıdır ve tüm müttefiklerini savunmak için her zaman gerekli olanı yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

Mühimmat Doğu Akdeniz’de Etkisiz Hale Getirildi

Vergi rekortmenleri listesinde zirve değişmedi: Selçuk Bayraktar 2,9 milyar TL vergiyle birinci oldu
Vergi rekortmenleri listesinde zirve değişmedi: Selçuk Bayraktar 2,9 milyar TL vergiyle birinci oldu
İçeriği Görüntüle

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran’dan ateşlenerek Türk hava sahasına giren balistik mühimmatın, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Benzer Olaylar Daha Önce de Yaşandı

MSB, 4, 9 ve 13 Mart tarihlerinde de Türk hava sahasına giren balistik mühimmatların yine NATO unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. Bu gelişmeler, bölgedeki güvenlik risklerinin sürdüğüne işaret etti.