Türkiye genelinde uyuşturucu madde üretimi ve satışına yönelik gerçekleştirilen "Narkogüç-41" operasyonları büyük bir başarıyla sonuçlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 41 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda toplamda 418 zehir taciri yakalanırken, 1 ton 480 kg uyuşturucu madde ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlükleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Jandarma Genel Komutanlığı İl Jandarma Komutanlıkları koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlara 354 ekip, 1225 personel, 4 hava aracı ve 22 narkotik dedektör köpek katıldı.

Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar şu illerde yapıldı: Nevşehir, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Adana, Samsun, Bursa, Kırklareli, Osmaniye, Bitlis, Ankara, Gaziantep, Erzurum, Muğla, Sivas, İzmir, Yalova, Siirt, Antalya, Denizli, İstanbul, Kayseri, Mersin, Sakarya, Batman, Kocaeli, Düzce, Kilis, Van, Trabzon, Hatay, Bilecik, Zonguldak, Karabük, Isparta, Şanlıurfa, Uşak, Aydın, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Burdur.

Bakan Özhaseki: Eğitimin önemi büyük Bakan Özhaseki: Eğitimin önemi büyük

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.