Naci Görür, Gemlik'in deprem riski altında olduğunu belirtti. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından bir kez daha uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulunan Görür, Gemlik'in coğrafi konumu nedeniyle deprem tehdidi altında olduğunu vurguladı.

"Gemlik'in konumu endişe verici. Gemlik Fayı üzerinde bulunuyor," diyen Görür, "Bu fay İznik ve Geyve Fayı'nın uzantısıdır ve Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney Kolunu oluşturur," şeklinde konuştu. Görür, yapılan araştırmaların gösterdiği üzere, güney kolunun enerjisinin belirli bir miktarda boşaltıldığını ancak Gemlik'in 7 ve üstü şiddetindeki bir depreme dayanamayacağını dile getirdi.

Görür şunları ekledi: "Arkadaşlar, Gemlik hakkında sürekli olarak görüş alıyorum. Gemlik'in konumu endişe verici. Gemlik Fayı üzerinde bulunuyor. Bu fay İznik ve Geyve Fayı'nın uzantısıdır ve Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney Kolunu oluşturuyor.

LGS ne zaman 2024? Liselere Geçiş Sistemi sınavı giriş yerleri ne zaman açıklanacak? LGS ne zaman 2024? Liselere Geçiş Sistemi sınavı giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

1999 depremlerinden sonra yapılan bazı çalışmalar, güney kolunun enerjisinin belirli bir miktarda boşaltıldığını gösteriyor. Ancak buna rağmen, Gemlik kesinlikle 7 ve üstü şiddetindeki bir depreme dayanamaz."