Kapalıçarşı'da dolar kritik eşiğin altına düştü Kapalıçarşı'da dolar kritik eşiğin altına düştü

Ünlü yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından önemli uyarılarda bulundu. Görür, Adıyaman ile Hakkari arasındaki tüm yerleşim yerlerini uyarırken, İstanbul'a ve İzmir'e dikkat çekti.

Prof. Dr. Görür, Candaş Tolga Işık ile gerçekleştirdiği programda beklenen İstanbul depreminde riskli ilçeleri belirterek ve İzmir'in durumuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: "Bağırıyorum Tunceli'ye dikkat edin diye. Sadece Tunceli demiyorum, Adıyaman'la Hakkâri arası bütün yerleşim alanları için de dikkatli olunması gerektiğini söylüyorum."

Ayrıca, İstanbul'un riskli ilçelerini Avcılar, Bakırköy, Pendik ve Tuzla olarak işaret eden Görür, bu bölgelerdeki vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Görür, Marmara Denizi'nin içinde ve kıyısında bulunan Kuzey Anadolu Fayı'nın canlı olduğunu ve harekete geçtiğinde deprem üretebileceğini belirtti.

Görür, depremi tahmin etmenin mümkün olmadığını ancak Türkiye'nin jeolojik yapısı ve fay hatlarının davranışı hakkında tecrübeye dayalı öngörülerde bulunabildiğini ifade etti. Son olarak, İzmir'in gerçek tehlikesinin belirlenebilmesi için fay hatlarının ve zemin çalışmalarının detaylı olarak incelenmesi gerektiğini söyledi.