AK Parti'nin en son MYK toplantısında, CHP ile görüşmelerin devam edip etmemesi yönelik yorumlar dile getirildi. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarına "Ne diyorsunuz? Bu görüşmeleri keselim mi devam mı edelim?" şeklinde soru yöneltti.

'Hükümete Ayar' Verme Algısı 

Söz konusu toplantıda, birçok üye muhalefetle görüşmeleirn devam etmesinde yarar olduğunu ifade etti. Bazı MYK üyeleri ise Özgür Özel ve diğer CHP kurmaylarının bu diyalogları, günlerce tartışma konusu yapmalarının, 'Hükümete ayar' verme algısı oluşturduğunu vurguladı. Bu durumlar dikkate alındığında CHP ile diyaloğun AK Parti'ye zarar verebileceğini belirtenler olsa da, AK Parti'deki genel eğilim muhalefetle görüşmelerin sonlandırılmaması yönünde karar alındı.

Toplumdan Destek Geldi

MYK'da kamuoyu yoklamalarında da görüşmelerin toplumdan da destek gördüğü ve vatandaşın gerilim siyaseti istemediği tespitinin yapıldığı belirtildi. Seçim dönemlerinde karşılıklı sert açıklamaların ve eleştirilerin olabileceğini, ama şu anda böyle bir ortamın yaşanmadığının altı çizildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle Özgür Özel'in MHP'ye yönelik 'Suç ortağı' suçlamasına da sert çıktığı söylendi. Erdoğan, Cumhur İttifakı'na zarar verecek her adıma veya açıklamaya anında cevap verilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Öğretmenlere 33.000 TL ek gelir elde etme şansı, başvurular başladı Öğretmenlere 33.000 TL ek gelir elde etme şansı, başvurular başladı

"Ortak Bir Zeminde Buluşmak"
Cumrhubaşkanı Erdoğan "Diyalog zemini devam etsin ama, bu zeminin suiistimal edilmesine veya başka tartışmalara çekilmesine de izin vermeyiz. Bizim amacımız, milli meselelerde muhalefetle ortak bir zeminde buluşmak. Bunun dışında bir ortaklığımız olamaz. Bu nedenle, ittifakımıza zarar verecek açıklamalar karşısında sessiz kalmayacağız" ifadelerini kullandı.