CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İstanbul Ulus'taki evinde konut, kira ve barınma sorununa dikkat çekerek belediyelere büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Sarıgül, belediye başkan adaylarına yönelik olarak "Kiralama amaçlı konutlar yapacağınızı vaat edin. Bu konuda projeler hazırlayın ve bunları açıklayın" önerisinde bulundu.

Barınma hakkının temel bir insan hakkı olduğunu belirten Sarıgül, sosyal devletlerin benzer sorunları kiralık konutlar yaparak çözdüğünü ifade etti. Avrupa'da benzer modellerin başarıyla işlediğine dikkat çeken Sarıgül, Amsterdam Belediyesi'nin bölgedeki kiralık konutların önemli bir kısmına sahip olduğunu örnek olarak sundu. İngiltere'de ise belediyelerin konuta erişemeyen vatandaşlara belirli kriterlere göre konut sağlamak zorunda olduklarını belirtti.

Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum

Sarıgül, belediye başkan adaylarına hitaben, halkın en önemli derdin barınma olduğunu vurgulayarak, ev almayı gücü yetmeyenler ve yeni evlenenlere yönelik kiralama amaçlı konutlar yapacaklarını vaat etmeleri çağrısında bulundu. Projeler hazırlayarak bunları kamuoyuyla paylaşmalarını ve dertlere derman olmak için yola çıktıklarını göstermelerini istedi.