Mustafa Destici'den Özgür Özel'e: "Milletimizin istiklaline ve istikbaline göz dikenlerin elini öpme"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'yi işgalci olarak nitelleniren operacı Pervin Chakar'ın elini öpmesiyle gündem oldu. Gündemden düşmeyen Özel'e ise BBP Genel Başkanı Destici tepki verdi.

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra yerine seçilen ve yeni genel başkan olan Özgür Özel, Türkiye'yi işgalci olarak tanımlayan operacı Pervin Chakar'ın konserine gitti.

HDP'li Pervin Buldan'la birlikte Kadıköy'de düzenlenen 'Bir Opera Gecesi' konserine katılan ve burada Chakar'ın elini öpen Özel'e tepkiler devam ediyor.

"Pervin Chakar’ı da izledim ve çiçek verdim. Çiçek verirken bir sanatçıya gösterilmesi gereken ilgi ve nezaket olarak öyle yaptım. Hiç de pişman değilim." diyen Özel, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den sert tepkiler geldi.

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Özgür Özel'e "Öpecek el mi arıyorsun?" diyen Mustafa Destici, tavsiyelerde bulundu.

"Milletimizin istiklaline ve istikbaline göz dikenlerin elini öpme"

BBP Genel Başkanı Destici;

"Buradan Cumhuriyet Halk Partisi'nin çiçeği burnunda genel başkanına diyorum ki öpecek el mi arıyorsun? Git Aybüke Yalçın'ın annesinin elini öp, git Necmettin (Yılmaz) şehidimizin annesinin elini öp. 'Bölücü, PKK destekçisi, Türk askerine, Türk polisine, Türk devletine, Türk milletine hakaret edenlerin, devletimizin varlığına, ülkemizin birliğine, milletimizin istiklaline ve istikbaline göz dikenlerin elini öpme."  ifadelerini kullandı.

"Öncelik devletin varlığı ve ülkenin bütünlüğü"

Destici, önceliklerinin devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin birliği, istiklali, istikbali ve refahı olduğunun önemini belirterek, bunları sağlayan Türk askerine ve polisine silah doğrultanların karşısında olduklarını sert tepkilerle dile getirdi.